Vrouw in een rolstoel.

Rolstoel & scootmobiel

Als je langer dan 6 maanden een rolstoel of scootmobiel nodig hebt, dan kun je hiervoor contact opnemen met het Wmo-zorgloket van jouw gemeente. Het Wmo-zorgloket zal samen met jou in kaart brengen wat je nodig hebt en je uitleg geven over hoe je hiervoor een aanvraag kan doen.

Heb je korter dan 6 maanden een rolstoel nodig, dan kun je contact opnemen met een thuiszorgwinkel bij jou in de buurt. In dit geval neem je contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en eventuele kosten.

Huurcontract wordt opgesteld voor een rolstoel voor korte duur.

Korter dan 6 maanden

Heb je korter dan 6 maanden een rolstoel nodig, dan kun je terecht bij een thuiszorgwinkel. In dit geval dien je contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en eventuele kosten.

Als je een ander hulpmiddel nodig hebt in huis, dan kun je hiervoor contact opnemen met de leverancier waarvan je jouw eerste hulpmiddel ook hebt gekregen. Is het toch allemaal lastig, twijfel dan niet en neem contact op met de gemeente waar je als inwoner ingeschreven staat.