Tijdelijke opvang & crisisopvang kan helpen wanneer het even niet meer gaat, zo ook bij deze hulpbehoevende in gesprek met haar begeleider.

Tijdelijke opvang & crisisopvang

Een tijdelijke opvang heeft een maximale duur van 3 maanden en is een 24-uurs opvang waar je actief aan de slag gaat om je leefsituatie te verbeteren.

De soort begeleiding die je krijgt bij tijdelijke opvang hangt af van je persoonlijke situatie. Om voor tijdelijke opvang in aanmerking te komen dien je contact op te nemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente.

Wanneer je acuut opvang nodig hebt omdat er een crisis is, dan wordt dit crisisopvang genoemd. Crisisopvang is een 24-uursopvang die gezinnen of mensen met problemen op diverse levensgebieden per direct kunnen opvangen. Wanneer je in een crisisopvang wordt opgenomen ga je intensief aan de slag om je leefsituatie weer op de rails te krijgen. Je kunt hierbij denken aan het vinden van een woning, hulp bij financiën of het krijgen van de benodigde gezondheidszorg.

Om van crisisopvang gebruik te maken dien je een Wmo-indicatie te hebben. Deze indicatie kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont. Betreft het een echte crisissituatie, geef dit dan duidelijk aan wanneer je contact opneemt met het Wmo-zorgloket. Zij kunnen mensen in uitzonderlijke gevallen voorrang verlenen.