Wmo Noord Brabant

Wanneer je in Noord-Brabant woont en je hebt een hulpvraag, dan kan je contact opnemen met het zorgloket van jouw gemeente.

Het zorgloket is de plek waar je terecht kunt met jouw hulpvraag en waar je alle informatie vindt over de Wmo en jeugdhulp binnen jouw gemeente.

Het zorgloket fungeert als een centraal punt waar je toegang krijgt tot een scala aan zorg- en ondersteuningsmogelijkheden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de inwoners van Noord-Brabant. Of het nu gaat om hulp bij het huishouden, individuele begeleiding, vervoersvoorzieningen, woningaanpassingen, jeugdhulp, of andere vormen van ondersteuning, het zorgloket helpt je op weg.

Een van de belangrijkste functies van het zorgloket is om samen met jou te kijken naar jouw persoonlijke situatie en hulpvraag. Door middel van een persoonlijk gesprek worden jouw behoeften in kaart gebracht en wordt er gezocht naar passende oplossingen. Het zorgloket kan je ook ondersteunen bij het aanvragen van voorzieningen en het regelen van zorg.

Het zorgloket staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en jou te ondersteunen bij het vinden van de juiste zorg. Of je nu hulp nodig hebt bij je dagelijkse activiteiten, ondersteuning bij opvoeding, jeugdhulp voor een kind, of andere vormen van zorg, het zorgloket in Noord-Brabant kan jou bijstaan bij het vinden van de juiste zorg en ondersteuning die aansluit op jouw persoonlijke behoeften en situatie.

Deze hulpverleenster helpt haar toekomstige cliënt met een Wmo-aanvraag.

Hulp bij je Wmo-aanvraag?

Omdat het aanvragen van ondersteuning best ingewikkeld is, kun je er ook voor kiezen dit met iemand uit je eigen omgeving te doen of samen met een zorgaanbieder.

Let op!

De werkwijze kan per gemeente in Nederland verschillen. Neem daarom altijd contact op met het zorgloket van jouw gemeente voor de juiste informatie. Aan de teksten op zorgloket.nl kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.