Maatwerkvoorzieningen

Maatwerkvoorzieningen zijn bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben in hun dagelijkse leven en het niet lukt om extra ondersteuning te krijgen vanuit hun eigen netwerk. Als dit het geval is, dan kun je een aanvraag doen voor een maatwerkvoorziening bij de gemeente waar je als inwoner geregistreerd staat.

De vorm van ondersteuning vanuit een maatwerkvoorziening kan op meerdere manier geleverd worden. Welke vorm van ondersteuning het beste past bij jouw persoonlijk situatie wordt in samenspraak met de gemeente bepaald.

Maatwerkvoorzieningen:

De meeste maatwerkvoorzieningen zijn gericht op individuele ondersteuning. Hierbij kun je denken aan praktische ondersteuning bij werk en wonen. Iedereen kan deze vorm van ondersteuning aanvragen bij de gemeente. De gemeente gaat graag met jou in gesprek om je persoonlijke situatie te bespreken en te kijken welke vorm van ondersteuning het beste aansluit.

Wanneer je een gesprek hebt gehad met de gemeente en je kunt extra ondersteuning krijgen bij je hulpvragen, dan ga je samen op zoek naar een zorgaanbieder. Iedere zorgaanbieder heeft zijn eigen specialismen. Het is dus van belang dat je goed kijkt wat je nodig hebt en de juiste zorgaanbieder vindt.