Clientondersteuning

Wanneer je bezig bent met het regelen van langdurige zorg voor jezelf of een dierbare, kunnen er vragen ontstaan waar je graag hulp bij wilt. In zo’n geval staat een cliëntondersteuner voor je klaar. Deze deskundige is goed bekend met het zorgaanbod in jouw buurt en biedt waardevol advies en informatie om je te ondersteunen.

Een cliëntondersteuner kan veel voor je betekenen. Naast het verstrekken van informatie en advies, helpt hij/zij je ook op weg bij het maken van belangrijke keuzes over jouw zorg. Met zijn/haar lokale kennis van het zorgaanbod, kan hij/zij je voorzien van passend advies dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Daarnaast biedt de cliëntondersteuner praktische ondersteuning, zoals het assisteren bij aanvragen en het organiseren van de benodigde zorg. Zo kun jij met vertrouwen weloverwogen beslissingen nemen over de zorg die het beste bij jou past.

Let op!

De werkwijze kan per gemeente in Nederland verschillen. Neem daarom altijd contact op met het zorgloket van jouw gemeente voor de juiste informatie. Aan de teksten op zorgloket.nl kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.