Clientondersteuning

Wanneer je bezig bent met het regelen van langdurige zorg voor jezelf of een dierbare, kunnen er vragen ontstaan waar je graag hulp bij wilt. In zo’n geval staat een cliëntondersteuner voor je klaar. Deze deskundige is goed bekend met het zorgaanbod in jouw buurt en biedt waardevol advies en informatie om je te ondersteunen.

Een cliëntondersteuner kan veel voor je betekenen. Naast het verstrekken van informatie en advies, helpt hij/zij je ook op weg bij het maken van belangrijke keuzes over jouw zorg. Met zijn/haar lokale kennis van het zorgaanbod, kan hij/zij je voorzien van passend advies dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Daarnaast biedt de cliëntondersteuner praktische ondersteuning, zoals het assisteren bij aanvragen en het organiseren van de benodigde zorg. Zo kun jij met vertrouwen weloverwogen beslissingen nemen over de zorg die het beste bij jou past.

Kosten voor Clientondersteuning

Gratis en onafhankelijke ondersteuning Cliëntondersteuning is volledig kosteloos en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Het is een recht dat voor iedereen geldt, zoals vastgelegd in de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een cliëntondersteuner werkt altijd onafhankelijk en heeft als enige doel om jouw belangen te behartigen.

Wil je gebruikmaken van cliëntondersteuning? Als je nog geen Wmo-indicatie hebt, kun je terecht bij het zorgloket van jouw gemeente. Daar staat een cliëntondersteuner klaar om jou te helpen, zodat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen en actief kunt deelnemen aan de samenleving.