WMO Amstelveen

Wanneer je in Amstelveen woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen. Of je nu vragen hebt over het aanvragen van hulpmiddelen, behoefte hebt aan huishoudelijke ondersteuning of graag wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor dagbesteding, wij staan voor je klaar.

Bij het WMO zorgloket streven we ernaar om de beste service te bieden aan onze inwoners. In eerste instantie kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Tijdens dit contactmoment stellen onze medewerkers enkele vragen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Op deze manier kunnen we je optimaal ondersteunen en adviseren. Onze werkwijze kan variëren, dus voor de meest actuele informatie, raden we je aan om onze website te bezoeken.

Na het contact met ons zorgloket maken we een melding in ons systeem en nemen we jouw aanvraag in behandeling. Vervolgens plannen we een afspraak met je in voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd, inventariseren we uitgebreid jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan stellen we een verslag op met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek nemen we telefonisch contact met je op om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. We gaan vervolgens aan de slag met het realiseren van de passende ondersteuning. We streven ernaar om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat jij snel gebruik kunt maken van de ondersteuning die je nodig hebt.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Amstelveen

Voor ondersteuning kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Amstelveen. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente, waar mensen met een hulpvraag voor Wmo of Jeugdzorg terecht kunnen.

Het zorgloket is bereikbaar via de telefoon en zal enkele vragen stellen over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Amstelveen.

Neem bij vragen contact op met team Wmo van de gemeente Amstelveen. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een mail sturen naar wmo@gemeenteamstelveen.nl.

Jeugdhulp Amstelveen

Voor jeugdzorg in Amstelveen kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente. Als centraal aanspreekpunt staat het zorgloket klaar om je te helpen met informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Bij het zorgloket van Amstelveen kun je terecht met al je vragen over de verschillende mogelijkheden voor jeugdzorg. Of je nu hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag of begeleiding nodig hebt tijdens het hele proces, het zorgloket is er om je te ondersteunen.

Gedurende het volledige aanvraagproces blijft het zorgloket betrokken en zorgt voor de nodige begeleiding. Ze helpen je bij het vinden van de passende jeugdzorg die het beste past bij jouw situatie. Je kunt bij het zorgloket terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Amstelveen, zodat je goed geïnformeerd bent en de stappen kunt zetten om de juiste jeugdzorg te krijgen.