WMO Dordrecht

Wanneer je in Dordrecht woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Daar staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. Zij hebben ervaring en kennis op het gebied van zorg en welzijn en kunnen je begeleiden bij het vinden van passende oplossingen. Of je nu hulp nodig hebt bij huishoudelijke taken, vervoer, woningaanpassingen of andere vormen van ondersteuning, het WMO zorgloket is er om je te ondersteunen.

Het eerste contact met het WMO zorgloket zal telefonisch of per e-mail plaatsvinden. Tijdens dit contactmoment zal een medewerker een aantal vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie en behoeften. De werkwijze binnen de gemeente Dordrecht kan variëren, dus voor de meest actuele informatie kun je terecht op de website van de Gemeente Dordrecht.

Na het contact met het zorgloket wordt er een melding gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dit gesprek zal een medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie, behoeften en mogelijkheden. Op basis hiervan zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek neemt de medewerker van de gemeente Dordrecht telefonisch contact met je op om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. Indien nodig wordt er verdere actie ondernomen om de geadviseerde ondersteuning te realiseren. Het WMO zorgloket blijft gedurende dit proces jouw aanspreekpunt en zal je indien gewenst begeleiden en ondersteunen bij de uitvoering van de geadviseerde maatregelen.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Dordrecht

Voor ondersteuning op het gebied van Wmo en Jeugdzorg kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Dordrecht. Als centraal aanspreekpunt binnen de gemeente staat het zorgloket klaar om iedereen met een hulpvraag te helpen.

Het zorgloket is telefonisch bereikbaar en zal enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van je situatie en de benodigde vorm van ondersteuning. Eenmaal telefonisch contact gehad, wordt er een afspraak ingepland met een medewerker van de gemeente Dordrecht.

Voor vragen kun je contact opnemen met het team Wmo van de gemeente Dordrecht. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar wmo@gemeentedordrecht.nl. Neem gerust contact op, wij staan voor je klaar.

Jeugdhulp Dordrecht

Voor jeugdhulp in Dordrecht kun je rekenen op het zorgloket van de gemeente Dordrecht. Het zorgloket is jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Het zorgloket van de Gemeente Dordrecht staat klaar om al jouw vragen over jeugdhulp te beantwoorden en je te ondersteunen bij het indienen van een aanvraag. Of je nu meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het invullen van het aanvraagformulier, of begeleiding wenst gedurende het hele proces, het zorgloket is er voor jou.

Gedurende het gehele aanvraagproces blijft het zorgloket actief betrokken. Ze bieden ondersteuning, begeleiding en zorgen ervoor dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Je kunt terecht bij het zorgloket van de gemeente Dordrecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces, zodat je goed geïnformeerd bent en de juiste stappen kunt zetten om de beste jeugdhulp te verkrijgen.