WMO Dronten

Wanneer je in Dronten woont en behoefte hebt aan ondersteuning, ben je van harte welkom bij het WMO zorgloket van de gemeente. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen. Zij hebben veel ervaring en kennis op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en kunnen jou daarom goed adviseren en ondersteunen. Zij begrijpen dat elke situatie uniek is en zullen dan ook samen met jou kijken naar de mogelijkheden voor passende ondersteuning.

Bij het eerste contactmoment zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit gesprek worden er enkele vragen gesteld om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Het is goed om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente kan variëren, dus voor actuele informatie kun je altijd onze website raadplegen.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in ons systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dit gesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal de medewerker telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. Wij streven ernaar om het hele proces zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat jij op korte termijn de benodigde ondersteuning krijgt die jij nodig hebt. Bij vragen of twijfels kun je altijd contact met ons opnemen, wij staan voor je klaar.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Dronten

Voor ondersteuning kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Dronten. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente voor hulpvragen op het gebied van Wmo en jeugdzorg.

Het zorgloket is telefonisch bereikbaar en zal enkele vragen stellen om je huidige situatie en de gewenste vorm van ondersteuning te begrijpen. Na het telefonisch contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Dronten.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het team Wmo van de gemeente Dronten. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een e-mail sturen naar wmo@gemeentedronten.nl.

Jeugdhulp Dronten

Voor jeugdhulp in Dronten kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Dronten. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor alle vragen, advies en begeleiding met betrekking tot jeugdhulp in Dronten.

Of je nu wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag of begeleiding zoekt gedurende het hele proces, het zorgloket staat voor je klaar. Het zorgloket van de gemeente Dronten zal bij elke stap in het aanvraagproces betrokken zijn en jou ondersteunen, begeleiden en zorgen dat je de juiste jeugdhulp krijgt die het beste bij jouw situatie past.

Bij het zorgloket van Dronten kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces. Hierdoor ben je goed geïnformeerd en kun je de nodige stappen ondernemen om de juiste jeugdhulp te verkrijgen. Het zorgloket van Dronten staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de nodige ondersteuning bij het aanvragen van jeugdhulp.

Gedurende het hele proces zal het zorgloket van Dronten actief betrokken blijven. Ze zullen je begeleiden, ondersteunen en ervoor zorgen dat je de beste zorg vindt voor jouw specifieke situatie. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding en advies, zodat je de juiste keuzes kunt maken. Het zorgloket begrijpt dat het vinden van de juiste jeugdhulp een belangrijke stap is en zal er alles aan doen om jou hierbij te helpen.