WMO Edam-Volendam

Wanneer je in Edam-Volendam woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Hier staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen bij jouw situatie. Of je nu vragen hebt over zorg, wonen, vervoer of andere ondersteuningsbehoeften, het zorgloket is er om je te adviseren en begeleiden. Ze hebben uitgebreide kennis van de regionale voorzieningen en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Bij het zorgloket van Edam-Volendam wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijk contact en een goede werkwijze. Wanneer je contact opneemt met het zorgloket, zal er een medewerker telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Op die manier kunnen zij de juiste ondersteuning bieden die het beste bij jou past. Het is goed om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie kun je altijd de website van de Gemeente Edam-Volendam raadplegen.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw vraag onopgemerkt blijft. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek, waarbij er volop tijd en ruimte is om jouw situatie te bespreken. Deze afspraak wordt ook wel het keukentafelgesprek genoemd.

Tijdens het keukentafelgesprek zal er een medewerker van de gemeente uitgebreid de tijd nemen om jouw situatie en behoeften in kaart te brengen. Er zal een inventarisatie plaatsvinden van alle aspecten waar jij ondersteuning bij nodig hebt. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Dit verslag ontvang je later ook per post, zodat je alles rustig kunt nalezen en eventuele vragen kunt stellen. Daarna zal de medewerker van de gemeente Edam-Volendam telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken en verdere stappen te ondernemen in het proces. De medewerkers staan altijd voor je klaar en zullen er alles aan doen om jou de best mogelijke ondersteuning te bieden.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Edam-Volendam

Voor hulp en ondersteuning op het gebied van WMO en Jeugdzorg kun je terecht bij het zorgloket van gemeente Edam-Volendam. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente waar je met jouw hulpvragen terecht kunt.

Het zorgloket is telefonisch bereikbaar en zal enkele vragen stellen om jouw huidige situatie en de benodigde vorm van ondersteuning beter te begrijpen. Na dit telefonische contact wordt er een afspraak ingepland met een medewerker van de gemeente Edam-Volendam.

Voor vragen kun je contact opnemen met het team WMO van de gemeente Edam-Volendam. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur. Indien gewenst kun je ook een e-mail sturen naar wmo@gemeenteedam-volendam.nl. We staan graag voor je klaar om je verder te helpen.

Jeugdhulp Edam-Volendam

Voor jeugdhulp in Edam-Volendam staat het zorgloket van de gemeente Edam-Volendam klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de diverse opties voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Edam-Volendam staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Edam-Volendam actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Edam-Volendam, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.