WMO Kerkrade

Wanneer je in Kerkrade woont en behoefte hebt aan ondersteuning, ben je bij het WMO zorgloket van de gemeente aan het juiste adres. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen. Zij hebben expertise op het gebied van zorg en welzijn en kunnen jou adviseren en begeleiden.

Bij het WMO zorgloket streven we ernaar om persoonlijk contact met jou te hebben. In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. We streven ernaar om zo snel mogelijk een afspraak met jou in te plannen.

Het kan voorkomen dat de werkwijze binnen de gemeente Kerkrade soms kan variëren. Daarom raden we je aan om altijd de meest actuele informatie te raadplegen op de website van de gemeente Kerkrade. Daar vind je alle informatie over het WMO zorgloket en hoe je contact met ons kunt opnemen.

Na het contact met het zorgloket maken wij een melding in ons systeem en wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Vervolgens plannen we een afspraak in voor een persoonlijk gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dit gesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Kerkrade telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag ook per post thuisgestuurd. We streven ernaar om jouw aanvraag zo spoedig mogelijk af te handelen en je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Kerkrade

Voor ondersteuning kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Kerkrade. Als centraal aanspreekpunt binnen de gemeente zijn zij er om hulpvragen op het gebied van Wmo en jeugdzorg te beantwoorden.

Om contact op te nemen met het zorgloket, kun je telefonisch contact opnemen. Tijdens dit gesprek zal er gevraagd worden naar jouw huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig hebt. Vervolgens zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Kerkrade.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het team Wmo van de gemeente Kerkrade. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo@gemeentekerkrade.nl.

Jeugdhulp Kerkrade

Voor jeugdhulp in Kerkrade kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Kerkrade. Dit zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp. Het team van het zorgloket staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het vinden van passende jeugdhulp.

Bij het zorgloket kun je terecht voor hulp bij het indienen van een aanvraag voor jeugdhulp. Of je nu niet zeker weet welke opties er zijn, hulp nodig hebt bij het invullen van de formulieren of begeleiding wilt gedurende het gehele aanvraagproces, het zorgloket staat voor je klaar. Ze hebben expertise en ervaring op het gebied van jeugdhulp in Kerkrade en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt.

Gedurende het aanvraagproces zal het zorgloket van de gemeente Kerkrade actief betrokken blijven. Ze zullen je begeleiden en ondersteunen, zodat je de juiste jeugdhulp ontvangt die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie. Het zorgloket biedt specifieke informatie over het aanvraagproces in Kerkrade, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt nemen om de beste zorg te krijgen. Je staat er niet alleen voor, het zorgloket staat naast je en helpt je bij elke stap van het proces.