WMO Leiden

Wanneer je in Leiden woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen. Zij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van maatschappelijke ondersteuning en kunnen jou bijstaan in jouw persoonlijke situatie.

Bij het eerste contactmoment zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit gesprek zullen enkele vragen worden gesteld om een duidelijk beeld te krijgen van jouw situatie en behoeften. Het is belangrijk om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente Leiden kan variëren, dus voor de meest actuele informatie raden we je aan om onze website te bezoeken.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in ons systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek. Tijdens deze afspraak, ook wel het keukentafelgesprek genoemd, zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Leiden telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. Het verdere proces zal ook met jou besproken worden, zodat je precies weet wat er nog gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Het is ons doel om jou de beste ondersteuning te bieden, zodat je weer volop kunt deelnemen aan het dagelijkse leven. Neem dus gerust contact met ons op en laat ons weten hoe wij jou kunnen helpen.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Leiden

Voor ondersteuning op het gebied van WMO en jeugdzorg kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Leiden. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt waar je terecht kunt met al je hulpvragen.

Het zorgloket is goed bereikbaar via de telefoon. Een medewerker zal enkele vragen stellen over je situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact wordt er een afspraak gemaakt met een medewerker van de gemeente Leiden, zodat je persoonlijk geholpen kunt worden.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met het team WMO van de gemeente Leiden. Ze zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo@gemeenteleiden.nl.

Jeugdhulp Leiden

Voor jeugdhulp in Leiden staat het zorgloket van de gemeente Leiden klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de diverse opties voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Leiden staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Leiden actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Leiden, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.