Wmo Meerssen


Voor inwoners van Meerssen die behoefte hebben aan ondersteuning, staat het Wmo-zorgloket van de gemeente Meerssen klaar om te helpen. Het zorgloket is het eerste contactpunt en kan bereikt worden via telefoon of e-mail.

Tijdens dit initiële contact zal een medewerker enkele vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om te weten dat de procedures binnen gemeenten soms kunnen variëren. Voor de meest actuele informatie wordt aangeraden om de website van de Gemeente Meerssen te raadplegen.

Na het contact met het zorgloket wordt er een officiële melding gemaakt in het systeem, en jouw aanvraag wordt in behandeling genomen. Vervolgens wordt er een afspraak gepland voor een keukentafelgesprek.

Tijdens dit keukentafelgesprek zal een medewerker van de gemeente een gedetailleerde inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Meerssen telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Bovendien ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Medewerker wmo-zorgloket.

Contactgegevens zorgloket Meerssen (Wmo & Jeugdhulp)

Voor ondersteuning kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Meerssen. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente, waar mensen met een hulpvraag voor Wmo of Jeugdhulp terecht kunnen.

Het zorgloket is bereikbaar via de telefoon en zal enkele vragen stellen over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Meerssen.

Neem bij vragen contact op met team Wmo van de gemeente Meerssen. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur. Ook kun je een mail sturen naar sociaalteam@meerssen.nl

Jeugdhulp Meerssen


Voor jeugdhulp in Meerssen staat het zorgloket van de gemeente Meerssen klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de diverse opties voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Meerssen staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Meerssen actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Meerssen, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.

Plaatsen die onder de Jeugdhulp van de gemeente Meerssen vallen zijn onder andere Meerssen zelf en omliggende gebieden.