WMO Noardeast-Fryslân

Wanneer je in Noardeast-Fryslân woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Daar staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen.

Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Het is goed om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie raden we je aan om de website van de Gemeente Noardeast-Fryslân te bezoeken.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek.

Tijdens dit gesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het gesprek zal de medewerker van de gemeente Noardeast-Fryslân telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Noardeast-Fryslân

Voor ondersteuning kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Noardeast-Fryslân. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen onze gemeente, waar je terecht kunt met hulpvragen over de Wmo en jeugdzorg.

Het zorgloket is eenvoudig te bereiken via de telefoon. Hier zal een aantal vragen worden gesteld over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je denkt nodig te hebben. Na dit telefonische contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het team Wmo van de gemeente Noardeast-Fryslân. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een e-mail sturen naar wmo@gemeentenoardeastfryslan.nl.

Jeugdhulp Noardeast-Fryslân

Voor jeugdhulp in Noardeast-Fryslân staat het zorgloket van de gemeente klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp. Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Noardeast-Fryslân helpt je graag verder.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Noardeast-Fryslân actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Noardeast-Fryslân, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.

Het zorgloket begrijpt dat het proces van het vinden van de juiste jeugdhulp overweldigend kan zijn. Daarom bieden ze begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je de beste zorg vindt voor jouw situatie. Of het nu gaat om het identificeren van de juiste hulpverleners, het invullen van de benodigde formulieren, of het navigeren door het zorglandschap, het zorgloket staat klaar om je te begeleiden. Je hoeft het niet alleen te doen – het zorgloket is er om jou te helpen bij elke stap van het proces, zodat jij de zorg krijgt die je nodig hebt.