WMO Opmeer

Wanneer je in Opmeer woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je terecht bij het WMO zorgloket van de gemeente. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen op het gebied van welzijn, zorg en wonen. Of je nu op zoek bent naar huishoudelijke hulp, vervoer of een aanpassing in huis, wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Bij het eerste contactmoment zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Door enkele vragen te stellen, krijgen wij een goed beeld van jouw behoeften en kunnen wij de juiste ondersteuning bieden. Het is belangrijk om te weten dat onze werkwijze soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie verwijzen we je graag naar onze website.

Nadat jouw aanvraag in behandeling is genomen, wordt er een melding gemaakt in ons systeem. Vervolgens kijken wij naar de mogelijkheden en plannen we een afspraak in voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit keukentafelgesprek zal een medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en wensen. Op basis hiervan stellen wij een verslag op met een passend advies voor de benodigde ondersteuning. Na afloop van het gesprek nemen we telefonisch contact met je op om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Wij streven ernaar om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn en zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van het vervolgproces. Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen de WMO in Opmeer? Neem dan gerust contact met ons op via het zorgloket. Samen werken we aan passende ondersteuning, zodat jij optimaal kunt genieten van het leven in Opmeer.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Opmeer

Voor ondersteuning op het gebied van Wmo en Jeugdzorg kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Opmeer. Het zorgloket fungeert als centraal aanspreekpunt binnen de gemeente voor mensen met een hulpvraag.

Bij het zorgloket kun je telefonisch contact opnemen om je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig hebt te bespreken. Vervolgens zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Opmeer om je verder te helpen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het team Wmo van de gemeente Opmeer. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo@gemeenteopmeer.nl.

Let op: i.v.m. COVID-19 kunnen de openingstijden en contactmogelijkheden gewijzigd zijn. Neem daarom altijd vooraf contact op om zeker te weten dat het zorgloket beschikbaar is en je geholpen kan worden.

Jeugdhulp Opmeer

Voor jeugdhulp in Opmeer kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Opmeer. Het zorgloket staat klaar om jou te ondersteunen en fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor hulpvragen en informatie over jeugdzorg.

Het zorgloket van de Gemeente Opmeer biedt ondersteuning bij het aanvragen van jeugdhulp. Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag of begeleiding zoekt gedurende het hele proces, het zorgloket staat voor je klaar.

Gedurende het volledige aanvraagproces van jeugdhulp in Opmeer zal het zorgloket actief betrokken blijven. Ze zullen je begeleiden, ondersteunen en ervoor zorgen dat je de juiste jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Opmeer, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de beste jeugdhulp te verkrijgen.