WMO Raalte

Wanneer je in Raalte woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Daar staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. Ze hebben kennis van zaken en kunnen je adviseren over de mogelijkheden binnen de WMO.

In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Zo kunnen ze de juiste ondersteuning bieden die aansluit bij jouw behoeften.

Het is goed om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente Raalte soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie raden we je aan om de website van de Gemeente Raalte te bezoeken. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt over de WMO en de aanvraagprocedure.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd, zal er uitgebreid geïnventariseerd worden wat jouw situatie en behoeften zijn.

Op basis van dit gesprek zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Raalte contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag ook schriftelijk per post thuisgestuurd.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Raalte

Voor ondersteuning kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Raalte. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente, waar mensen met een hulpvraag voor Wmo of Jeugdhulp terecht kunnen.

Het zorgloket is bereikbaar via de telefoon en zal enkele vragen stellen over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Raalte.

Neem bij vragen contact op met het team Wmo van de gemeente Raalte. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een mail sturen naar wmo@gemeenteraalte.nl.

Jeugdhulp Raalte

Voor jeugdhulp in Raalte staat het zorgloket van de gemeente Raalte klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Raalte staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Raalte actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Raalte, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.