WMO Rucphen

Als je in Rucphen woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen. Ze zijn goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en diensten die beschikbaar zijn. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt die je nodig hebt om een volwaardig en zelfstandig leven te leiden.

Wanneer je contact opneemt met het WMO zorgloket, zal een van onze medewerkers in eerste instantie telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie en behoeften. Het is goed om te weten dat onze werkwijze soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie raden we je aan om onze website te bezoeken.

Na het contact met het zorgloket wordt er een melding gemaakt in ons systeem en wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Vervolgens plannen we een afspraak in voor een persoonlijk gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. In dit gesprek zal een van onze medewerkers een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie, behoeften en wensen. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Rucphen telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. Je kunt erop vertrouwen dat wij je gedurende het hele proces zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. Jouw welzijn en zelfredzaamheid staan bij ons voorop. Neem dus gerust contact met ons op als je behoefte hebt aan ondersteuning.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Rucphen

Voor ondersteuning bij hulpvragen op het gebied van Wmo en Jeugdzorg kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Rucphen. Het zorgloket fungeert als centraal aanspreekpunt binnen de gemeente waar je terecht kunt met al je vragen en hulpvragen.

Het zorgloket van de gemeente Rucphen is bereikbaar via telefoon en zal enkele vragen stellen om je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig hebt beter te begrijpen. Na dit telefonisch contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Rucphen.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je contact opnemen met het team Wmo van de gemeente Rucphen. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo@gemeenterucphen.nl. We helpen je graag verder met je hulpvraag.

Jeugdhulp Rucphen

Voor jeugdhulp in Rucphen staat het zorgloket van de gemeente Rucphen klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de diverse opties voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Rucphen staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Rucphen actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Rucphen, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.