WMO Schagen

Wanneer je in Schagen woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Daar staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen.

Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Het is goed om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente soms kan variëren, dus voor de meest actuele informatie raden we je aan om de website van de Gemeente Schagen te bezoeken.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een keukentafelgesprek.

Tijdens het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Schagen telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Schagen

Voor ondersteuning op het gebied van Wmo en jeugdzorg kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Schagen. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente voor hulpvragen op dit gebied.

Het zorgloket is eenvoudig te bereiken. Neem telefonisch contact op en beantwoord enkele vragen over jouw situatie en de gewenste vorm van ondersteuning. Vervolgens zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Schagen.

Wil je meer informatie of heb je vragen over Wmo, neem dan contact op met het team Wmo van de gemeente Schagen. Zij staan op werkdagen voor je klaar van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een e-mail sturen naar wmo@gemeenteschagen.nl.

Jeugdhulp Schagen

Voor jeugdhulp in Schagen kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente. Ons zorgloket fungeert als centraal aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp. Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp of hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, ons zorgloket staat klaar om je te ondersteunen.

Het zorgloket van de gemeente Schagen zal gedurende het hele aanvraagproces actief betrokken blijven. Ze zullen je begeleiden en er zeker van zijn dat je de juiste jeugdhulp ontvangt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij ons kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Schagen, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt nemen om de passende jeugdhulp te krijgen.

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste jeugdhulp een proces kan zijn. Daarom zullen wij je gedurende dit proces begeleiden en ondersteunen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je de beste zorg vindt voor jouw situatie. Of je nu behoefte hebt aan begeleiding, advies of informatie, ons zorgloket staat voor je klaar. Samen zullen we ervoor zorgen dat je de zorg krijgt die je nodig hebt en verdient.