WMO Schiedam

Wanneer je in Schiedam woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Bij het zorgloket staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen bij jouw specifieke situatie. Of je nu behoefte hebt aan hulp bij huishoudelijke taken, vervoer of persoonlijke verzorging, het zorgloket kan je hierbij adviseren en ondersteunen.

Het eerste contactmoment met het zorgloket zal telefonisch of per e-mail plaatsvinden. Tijdens dit contact zal een medewerker enkele vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie en behoeften. Het is belangrijk om te weten dat de werkwijze binnen de gemeente Schiedam kan variëren, dus voor de meest actuele informatie kun je terecht op de website van de Gemeente Schiedam.

Na het contact met het zorgloket wordt er een melding gemaakt in het systeem en wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd, zal een medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal een medewerker van de gemeente Schiedam telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies van het gesprek te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd. Dit verslag bevat een overzicht van de besproken onderwerpen en het advies voor de passende ondersteuning. Samen met de medewerker van de gemeente kun je de verdere stappen bespreken voor het vervolgproces.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Schiedam

Voor ondersteuning kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Schiedam. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente, waar mensen met een hulpvraag voor Wmo of Jeugdzorg terecht kunnen.

Het zorgloket is telefonisch bereikbaar en zal enkele vragen stellen over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je denkt nodig te hebben. Na dit telefonische contact wordt er een afspraak gemaakt met een medewerker van de gemeente Schiedam.

Neem bij vragen contact op met het team Wmo van de gemeente Schiedam. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een e-mail sturen naar wmo@gemeenteschiedam.nl.

Jeugdhulp Schiedam

Voor jeugdhulp in Schiedam kun je terecht bij het zorgloket van de gemeente Schiedam. Het zorgloket fungeert als centraal aanspreekpunt voor hulpvragen en biedt ondersteuning bij het aanvragen van jeugdzorg.

Bij het zorgloket van de Gemeente Schiedam staan ze klaar om je te helpen bij vragen over de verschillende mogelijkheden voor jeugdhulp. Of het nu gaat om het indienen van een aanvraag of begeleiding gedurende het hele proces, het zorgloket is er voor jou.

Het zorgloket zal gedurende het hele aanvraagproces actief betrokken blijven bij jeugdzorg in Schiedam. Ze bieden ondersteuning, begeleiding en zorgen ervoor dat je de juiste jeugdhulp ontvangt die het beste past bij jouw situatie. Bij het zorgloket kun je specifieke informatie krijgen over het aanvraagproces in Schiedam, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de beste zorg te krijgen.