WMO Schouwen-Duiveland

Wanneer je in Schouwen-Duiveland woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Hier staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. Zij hebben expertise op het gebied van ondersteuning bij verschillende situaties, zoals wonen, vervoer, huishouden en dagbesteding. Of je nu hulp nodig hebt bij het regelen van aanpassingen in huis, het vinden van passend vervoer of het organiseren van dagactiviteiten, het WMO zorgloket kan je hierbij ondersteunen.

Het contactmoment met het WMO zorgloket verloopt op een persoonlijke en prettige manier. Een medewerker van het zorgloket zal telefonisch of per e-mail contact met je opnemen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om jouw behoeften en wensen in kaart te brengen. Vergeet niet dat de werkwijze binnen de gemeente Schouwen-Duiveland kan variëren, dus voor de meest actuele informatie kun je altijd de website van de gemeente raadplegen.

Na het contact met het zorgloket wordt er een melding gemaakt in het systeem en wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Vervolgens wordt er een afspraak met jou ingepland voor een persoonlijk gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dit gesprek zal de medewerker van de gemeente uitgebreid met je in gesprek gaan om een volledige inventarisatie te maken van jouw situatie en behoeften. Aan de hand hiervan wordt er een verslag opgesteld met een advies voor passende ondersteuning.

Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Schouwen-Duiveland telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies met je te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag ook per post thuisgestuurd. Het verdere proces wordt samen met jou besproken, zodat je op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en welke stappen er nog genomen moeten worden. Het team van het WMO zorgloket staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en samen met jou te zorgen voor passende ondersteuning.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Schouwen-Duiveland

Voor ondersteuning op het gebied van WMO en jeugdzorg kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente voor mensen met hulpvragen op deze gebieden.

Het zorgloket is telefonisch bereikbaar en zal enkele vragen stellen over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact zal er een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Neem voor vragen contact op met het team WMO van de gemeente Schouwen-Duiveland. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kun je een e-mail sturen naar wmo@gemeenteschouwenduiveland.nl.

Jeugdhulp Schouwen-Duiveland

Voor jeugdhulp op Schouwen-Duiveland heb je toegang tot het zorgloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor hulpvragen en begeleiding bij het aanvragen van jeugdzorg.

Het zorgloket van Schouwen-Duiveland staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over de verschillende opties voor jeugdhulp. Zij kunnen je ook helpen bij het indienen van een aanvraag en bieden begeleiding gedurende het hele proces.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdzorg op Schouwen-Duiveland betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen en begeleiden, zodat je de benodigde jeugdzorg kunt ontvangen die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces op Schouwen-Duiveland, zodat je goed geïnformeerd bent en de stappen kunt nemen om de juiste jeugdhulp te krijgen.