WMO Súdwest Fryslân

Wanneer je in Súdwest Fryslân woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het WMO zorgloket van de gemeente. Daar staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. Of je nu vragen hebt over zorgvoorzieningen, hulpmiddelen of andere vormen van ondersteuning, de medewerkers van het zorgloket kunnen je voorzien van informatie en advies.

Het contactmoment met het WMO zorgloket verloopt via telefoon of e-mail, afhankelijk van jouw voorkeur. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Op die manier kunnen ze de juiste ondersteuning bieden die aansluit bij jouw behoeften. Houd er rekening mee dat de werkwijze binnen de gemeente kan variëren, dus het is altijd verstandig om de website van de Gemeente Súdwest Fryslân te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt en jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een aanvraag voor huishoudelijke hulp, een woningaanpassing of begeleiding. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een persoonlijk gesprek, ook wel een keukentafelgesprek genoemd.

Tijdens het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals je gezondheidssituatie, sociale netwerk en mogelijkheden om zelfstandig te functioneren. Op basis van deze inventarisatie zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Súdwest Fryslân telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Medewerker wmo-zorgloket.

WMO-ondersteuning Súdwest Fryslân

Voor ondersteuning kun je contact opnemen met het zorgloket van de gemeente Súdwest Fryslân. Het zorgloket fungeert als het centrale aanspreekpunt binnen de gemeente, waar mensen met een hulpvraag voor Wmo of Jeugdzorg terecht kunnen. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste vorm van ondersteuning.

Het zorgloket is op verschillende manieren bereikbaar. Je kunt telefonisch contact opnemen en dan zullen er enkele vragen gesteld worden over je huidige situatie en de vorm van ondersteuning die je nodig denkt te hebben. Na dit telefonische contact plannen we graag een afspraak in met een van onze medewerkers, zodat we je persoonlijk kunnen spreken en je verder kunnen helpen.

Heb je vragen of wil je contact opnemen met ons team Wmo? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Daarnaast kun je ons ook een e-mail sturen naar wmo@sudwestfryslan.nl. We staan graag voor je klaar en helpen je graag verder met je hulpvraag.

Jeugdhulp Súdwest Fryslân

Voor jeugdhulp in Súdwest Fryslân staat het zorgloket van de Gemeente Súdwest Fryslân klaar om jou te ondersteunen. Het zorgloket fungeert als jouw centrale aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de diverse opties voor jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of begeleiding nodig hebt gedurende het hele proces, het zorgloket van de Gemeente Súdwest Fryslân staat voor je klaar.

Het zorgloket zal gedurende het gehele aanvraagproces voor jeugdhulp in Súdwest Fryslân actief betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de passende jeugdhulp krijgt die het beste past bij jouw specifieke situatie. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Súdwest Fryslân, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.