Wmo-ondersteuning

Het kan kan iedereen overkomen: je belandt plotseling in een situatie waardoor je extra ondersteuning nodig hebt. Bovendien kan deze ondersteuning niet vanuit jouw eigen netwerk geboden worden. Dit is het moment dat je contact op kunt nemen met de Wmo-afdeling van de gemeente om Wmo-ondersteuning aan te vragen.

Iedereen kan in principe gebruik maken van Wmo-ondersteuning als er een hulpvraag is. Welke ondersteuning het meest passend is, wordt dan in overleg met de gemeente bekeken en beoordeeld.

Je kunt Wmo-ondersteuning aanvragen door via het zorgloket contact op te nemen met de gemeente waar je staat ingeschreven. De gemeente zal de vraag voor Wmo-ondersteuning in behandeling nemen. Daarna zal de gemeente contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Er kan een afspraak plaatsvinden met de consulent op het gemeentehuis. Ook een telefonisch consult is eventueel mogelijk, dit verschilt per situatie.

Dit meisje maakt gebruik van één van de maatwerk Wmo-voorzieningen.

Wmo-voorzieningen

Er bestaan binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning verschillende voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Welke Wmo-voorziening het meest passend is, wordt samen met de gemeente bekeken. Wil je meer informatie over alle soorten voorzieningen die er zijn? Lees dan verder op de pagina Wmo-voorzieningen.